fredag 21 december 2007

Teen spirit



https://www.100youngamericans.com

Fantastisk idé och webb (och antar jag bok).
100 tonåringar över hela USA har fotats och intervjuats för att ge en bred bild av tonårskulturen i USA idag.

Modernt möter omodernt

Socialdemokraterna experimenterar med de nya medierna och i den för dagen nya "talkshowen" på deras youtubekanal gör de något för svensk politik helt nytt.



Tanken är rätt, gästen är rätt, intervjuarna är två smarta och bra profilerade bloggare.
Ändå kan jag inte sluta tänka på att det hela ser lite gammeldags och gulligt ut. Lite b. Lite som närradio.

Alla kan numera sända TV. Det är dock fortfarande väldigt få som kan göra TV. Men med några års träning på det här, så kanske kanske.

Andra bloggar om: , , ,

onsdag 19 december 2007

The geek shall inherit the industry



Mest spännande årslistan hittills, Contagious magazine. (Via FarisNaked)

Förutom självklarheter som Gorillan och ovanstående, så är det en bra, underhållande och tydlig genomgång av i stort sett allt som är nytt just nu. Ladda hem och läs!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

tisdag 18 december 2007

En obligatorisk läsningen

Det är jobbigt med såna här "Fan vad jag är bror duktig räcka upp handen-tendenser" som jag har, men kan inte rå för att jag tycker att det här är lite lite kul.

Kings nya ICA-film är genial; de löser hela problematiken på ett synnerligen elegant och sympatiskt sätt; som verkligen ger sken av att de lyssnar på sina kunder och verkligen bryr sig om och tar det som hänt på allvar. I slutet av filmen hänvisar de till ica.se.


Sista stycket:




Nästan lika kul som Onoffs sommarrea.
Iaf när det kommer från ett gäng som VERKLIGEN VERKLIGEN inte får slarva som det är nu.

Andra bloggar om: , , , , ,

fredag 14 december 2007

Facebookreklam

Apropå all debatt om facebook och annonsörer.
Vilken hög kvalitet Facebook har fått på sina annonsörer hittills...


Andra bloggar om: , ,

reklamblogg

Det här ska inte vara en reklamfeber där jag tipsar om nya reklamfilmer, men Crispin Porters nya Burger-King-kampanj måste tillhöra något av det bästa jag sett.






Otroligt.

torsdag 13 december 2007

Dagens youtubehöjdpunkt

Tyvärr inte från youtube;
klicka här.

Andra bloggar om: ,
Andra bloggar om:

torsdag 6 december 2007

Marketeen


Fem lärdomar för marknadsföring till tonåringar (från Ypulse).
(Som en fördjupning av Åkestam Holsts minundersökning förra veckan)
1. Budskapet måste vara enkelt. Ungdomar gillar inte att känna sig dumma, så om de inte förstår något så tycker de att avsändaren är dum.
2. Teknologi är allt. Tekniska prylar är centrumet för allt.
3. Teknologin måste se bra ut. Du vill inte bli sedd med förra årets pryar.
4. Ultrapersonalisering. Facebook, Myspace, NikeID, Ringsignaler, Skins. Personalisering ger en känsla av kontroll i en värld man inte kan kontrollera
5. Portabilitet. IPhonen är perfekt eftersom den är en schweisk armékniv för den unga generationen – telefon, Internet, kamera, musik i ett; dessutom i en extremt attraktiv förpackning.

Andra bloggar om: , , ,

My Obama is fantastic


Shit vilken grym talare han är, Obama. Retorikonanister kan spendera
hur lång tid som helst lyssnandes till den här mannen.

Andra bloggar om: , , ,

Dressed for success

Om några veckor kommer alla i Birkastan, SoFo och Hornstull att anstränga sig ännu ett snäpp mer innan de går ut genom dörrarna på morgonen.

måndag 3 december 2007

“We're looking for an agency relationship where PR, media, Web site analytics, creative, planning, [and everything] are all fixed on one objective, which is shareholder value for Dell,” “Right now, it's like we have a football team with 25 quarterbacks on the field.”

Dells och WPPs gigantiska inhouseavdelning Da Vinci, som med 4,5 miljarder dollar i billings (mediebudget+byråarvode) på tre år kanske är en av världens största reklambyråer redan från starten 2008 ställer mycket på sin spets.

Apple har redan en liknande avdelning tillsammans med Chiat Day, men det här är i en helt annan skala. Är detta månne framtiden för de stora företagen att gå?

I Sverige tuffar de traditionella inhousebyråerna på, där redan 5 av 14 kategorivinnare i Sveriges bästa marknadschefer arbetar byrålöst, men det är få som gått den här vägen; att låta någon bygga upp inhouseadelningen tillsammans (vill minas att leo Burnett och Arla höll på med/håler på med? något liknande, men det är hittills det enda jag kommer ihåg).

Läs mer om utvecklingen på researcher.

Andra bloggar om: , , , , ,

Klicka här!!!

Idag fick jag upp ögonen för ett intressant faktum:
I USA har AOL gjort en undersökning om vilka som klickar på banners, och Dana Boyd (en av de för tillfället mest profilerade forskarna och bloggarna om sociala media) skrev om den undersökningen idag.

Kort ser det ut ungefär så här:


99% av alla användare klickar i stort sett aldrig på banners. 1% gör det. Och av den 1%-en så är det 2/10 som står för i stort sett alla klick. Demografin hos de ser ut så här (och det är ingen drömläsning för annonsörer):

Kort sagt: det är en downmarketpublik som klickar på banners.

Minst fyra intressanta följdfrågor inställer sig:
1. Ser det ut så här oavsett webbplats? Att trots att det är upmarketwebb, som exvis fokus eller affärsvärlden, så är de som klickar en annan publik?
2. Om banners alltså inte är ett responsmedia för merparten (trots sin enorma storlek, det gick ju nyss om TV), så borde det väl inte heller vare sig utformas material (klicka här anyone?) som om det vore ett responsmedia eller mätas (klick!) eller betalas (klick!) som ett responsmedia?
3. Hur ska det gå för de upmarketcommunities (som Facebook) som ska tjäna pengar på banners när den publiken uppenbarligen inte finns där i tillräcklig omfattning än?
4. Hur ska det bli på mobilmarknaden?

Andra bloggar om: , , ,