söndag 22 februari 2009

Bloggbråket mellan Linda Skugge och Ebba von Sydow

Många i "bloggosfären" och de som följer Linda Skugges och Ebba von Sydows bloggar har väl följt bloggbråket mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge i helgen, som det bland annat skrivits om här, på the real mymlan, i Expressen av Katerina Janouch, på Ulrika Rudqvist, Åsa Jinder, och i en till replik av Ebba von Sydow, av Niclas Strandh aka Deepedition.

Det går självklart att avfärda det som en ren provokation, ett sätt att gillra betet för media och inlänkande indignerade bloggare. Ett sätt att ständigt hålla sig medialt intressant, som Niclas och Ulrika verkar tycka (tror jag, skrik till om ni inte håller med :).

Oavsett tycker jag att frågan är för viktig för att diskutera som en mediehändelse.
Linda Skugge, en av Sveriges mest anlitade skribenter får fritt spelrum i tidningar som Amelia och Svenska Dagbladet att uttrycka åsikter som att de som inte har barn inte vet något om livet och att det enda som är viktigt är att få barn.
Är det verkligen OK att skriva på det här sättet? Ska vi verkligen godta det?

Andra bloggar om: , , , , , ,

6 kommentarer:

deeped sa...

Jag skrev att det självklart är ett linkbait men att frågan är intressant och att diskussionen kan vara mycket viktig. Både du och Ulrika lyfter ju just "och var fan är hennes man"-perspektivet.

Elias Betinakis sa...

OK!
Känner att det här är mitt mest moralistiska Bror Duktig-inlägg ever, men det är liksom ingen smal mediebloggares tokiga åsikter vi talar om utan om en förebild för otroligt många svenska kvinnor. På åsiktsskalan är hon ju snart i nivå med Göran Skytte nästan. Och det vill ju inte säga lite.

Ulrika Good sa...

Jag menade inte att avfärda debatten i sak, utan skrev först om sakfrågan och spekulerade sedan om i hur Lindas heder ser ut, om det är så att hon skriver sina debattinlägg som provokationer.

Kraxpelax sa...

Skaffa barn ska man INTE göra, de äter ju fullkomligt upp sina föräldrar. Att vara barnlös ger en gigantisk konkurrensfördel, och är man dessutom singel blir det dubbelt upp. Ensam är stark!!

- Peter Ingestad, Solna

Elias Betinakis sa...

Ulrika, menar på intet sätt att du vill bagatellisera sakfrågan, bara att jag vill skriva enbart utifrån sakfrågan och inte alls utifrån medieaspekten. Du och deeped var bara exempel på bloggare som även belyst medieaspekten; skulle nog varit tydligare med det.

Peter, ja det är för jäkligt, min 1-åring äter mer än mig till frukost, börjar verkligen förstå hur Sverige har lyckats ta sig fram till topplistans förstaplats i bananätande :)

Anna sa...

Tack!

Jag är så glad över att du skriver ngt om debatten mellan Skugge och Sydow.

Det finns ju också dem som inte kan få barn och ger upp. Vilken jävla käftsmäll att läsa för dem.

Jag har inte skaffat barn för jag är inte sugen på det livet. Vill inte ha barn och har aldrig velat.

Jag har en tuff karriär och ett bra liv jag byggt upp själv.
Vill inte bli kallad mindre värd eller bli idiotförklarad bara för att jag inte skaffat skrikande ungar som tar all min tid.

Jag tror att de mammor som går in med sådana..ja utrop har ngt jävla problem själva eller mår dåligt i sin mammaroll.
Alla har ju ett val att göra vad de vill i sitt liv, i alla fall i denna frågan, så varför ens ifrågasätta varandra? Trycka ner varandra? I stället kan vi stötta varandra i våra val...eller är det bara för lugnt och skönt? Behöver vi små krig för att hålla oss levande? Eller gäller det bara mammorna..?