torsdag 22 maj 2008

Utbildning i sociala media

På en av de obligatoriska nya mediebloggarna readwriteweb har de idag ett blogginlägg kallat Social Media University. De har gått igenom utbildningar i Sociala media och gjort en sammanställning med 8 lektioner.

Lektion 1 i sociala media: lär dig personligt varumärkesbyggande (en bra börja är att googla sig själv. Gillar man inte det man får fram så har man ett livecase att börja med direkt).


Lektion 2 i sociala media: Lär dig vad web 2.0 är. Använd kunskapen.


Lektion 3 i sociala media: Lär dig att använda Youtube för att få fram ett budskap. Om du inte sett the machine is us/ing us, så gör det omedelbart!


Lektion 4 i sociala media: Lär dig att blogga. Börja nu. Här eller här exempelvis.

Lektion 5 i sociala media: Använd sociala nätverk. Strunta i om du tycker att Facebook är en fluga eller att Myspace är krångligt. Om du inte är med vet du inte vad det är. Och då har du svårt att säga vad, när eller varför din kund, ditt företag, eller ngn du känner ska göra något där. Det som ökar mest just nu är Linkedin, som är ett community för ditt professionella liv. Senaste året har det ökat med 361%.

Lektion 6 i sociala media: Lär dig att använda wikis och lär dig vad wikis är. Mest känt är Wikipedia, men det finns hur måga exempel som helst. Vem som helst kan starta sin egen wiki med ngt av de verktyg som finns. Här är ett exempel. Tidningen Fokus makthavare.se tycker jag är en bra illustration på vad man kan göra med enkla medel.

Lektion 7 i sociala media: Lär dig att använda Twitter. Twitter ökar extremt mycket just nu; över 800% senaste året. I kort är Twitter mikrobloggning; eller statusangivelse (om man är mer bekväm med facebooklingo).

Lektion 8 i sociala media: Lär dig att podcasta.

Eller i kort:

För att lära dig något måste du träna!

Bilder från.
Sina Khani.
Andy Budd.

Andra bloggar om: , , ,

0 kommentarer: